BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, October 2, 2009

ni how ma?

hello hello mello...
sorry sbb kebelakangan ni aku jarang update my blog coz bz study ckit(x la study sgt...)
tengahhari tadi aku n ayh Harun pegi antaq umi ke bgn serai coz umi terlepas bas untuk ke taiping...
sebenarnya umi ditugaskan JPN untuk bertugas di bagan pinang(alah yg ada pilihan raya kecil tue...)
umi pegi sampai abis pilihan raya iaitu pada 12 oktober 2009
huwaaa...aku tinggal sorang...dh la nk PMR dh...
ha'ah kan, x sedar pejam celik pejam celik dh masuk oktober...
korang nie tau x bila exam besaq aku nie? ha...? x tau?
ish...ish...ish... dh dekat dh...
xkan x tgk tv kot...ada orang yang pakai songkok senget tu...dia cakap...
"Saya mewakili menteri2 di jabatan mayat manusia ingin memberitahu tentang tarikh kematian kucing eh silap, tarikh peperiksaan PMR yang akan diduduki oleh pelajar2 tingkatan ermmm 3 ke 5 ha? 3 kot...ha tingkatan tiga bertarikh...sat nk pikiaq...ha pada tarikh 7 oktober 2009 bersamaan hari rabu...kepada budak2 tingkatan 3 semua, jangan bukak buku, bukak komputer dan tv sahaja...sekian..."
begitulah hujah pakcik songkok senget...

ok...
sebenarnya aku x tau nk tuleh artikel pasai apa...
aku hanya nk cari pasai ja...
eh xde la...
aku nk kongsi 1 sagu yang aku minat...
aku tau lagu nie dari mak su ku...
lagu nie lagu cina...sebab apa lagu cina ada dlm blog aku???
ye la, kan skrng nie ada 1 Malaysia...huahuahua...
tajuk lagu nie...

Ni Zui Jin Hai Hao Ma - S.H.E



lyric lagu nie...

Tiao yi zhang ye dan ka xie shang man man zhu fu de hua
Di zhi xie de shi xin di ni neng bu neng shou dao ta
Tian you dian leng feng you dian da cheng shi ning jing er xuan hua
Zhe yi ge dong tian wo dei yi ge ren zhou hui jia
Wen zi ji xi guan le ma
Mei you ni mei dao ye li hui sheng bian de hao da
You mei you shen me hao fang fa rang ji mo geng ting hua

Ni zui jin hai hao ma shi bu shi ye zai si nian li zhen zha
Ni shuo hui ji de wo hai ji de ma
Ni zui jin hai hao ma
Mang lu ma lei ma xin hai hui tong ma
Ru guo zhen bu de yi wang le wo
Kuai xiang kuai le chu fa

You zai duo de qian guo dou yi mei you quan li biao da
Jiu qing ren gei de wen hou bi mo sheng ren hai gan ga
Zuo tian yuan le ming tian hai chang hui yi mo hu dan ju da
Zhe yang de sheng ye yan lei yao zen me bu liu xia
Wen zi ji xi guan le ma
Mei you ni mei dao ye li hui sheng hao da
You mei you sheng me hao fang fa rang ji mo geng ting hua

Ni zui jin hai hao ma shi bu shi ye zai si nian li zhen za
Ni shuo hui ji de wo hai ji de ma
Ni zui jin hai hao ma
Mang lu ma lei ma xin hai hui tong ma
Ru guo zhen bu de yi wang le wo
Kuai xiang kuai le chu fa

Ni zui jin hai hao ma shi bu shi ye zai si nian li zhen za
Ni shuo hui ji de wo hai ji de ma
Ni zui jin hai hao ma
Mang lu ma lei ma xin hai hui tong ma
Ru guo zhen bu de yi wang le wo
Kuai xiang kuai le chu fa


semoga kalian terhibur dgn lagu nie...

p/s: kalian tolong doakan aku dapat 8A k...sayang korang♥♥♥♥♥...

3 comments:

~:|:sara:|:~ said...

aku mmg terhibur ngan lagu pilihan hati aku sendiri..ngee hek²
tp lagu ni mmg siok le babe!!

sape nk dengo miscall la aku selalu...wakakakaka...

Intan Terpilih said...

huahuahua...
x pyh miscol ucu dah, mai ja masyuk una punya blog...hahaha ada lh lagu yang akan dibubuh...hahaha funny punya lagu...

Ummu Husna said...

sian anak umi...kena tinggal sorang. Tak apa...umi tau una suka dok sorang tu yg umi tinggal tu...hehehehe.

Bila jauh kita semakin mengerti tentang kasih sayang, pengorbanan dan kerinduan. Umi sayang sangat kat una...

Apa yg berlaku ada hikmahnya. Kita sama2 belajar tentang erti sebuah pengorbanan. Sebagaimana sirah nabi Allah Ibrahim yg meninggalkan isterinya yg sarat mengandung di tengah2 padang pasir...semuanya atas sbb ketaatan kepada Allah jua.