BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 27, 2009

Tetamu istimewa umi...

Hari ini umi rajin dari biasa, lepas solat zohor dia mengajakku ke Billion Supermarket nak shopping sikit katanya utk seseorg yg nak dtg ke rmh ptg ni...kali ni umi dpt anak raja...huhuhu
Bkn main suka dia nak masak western n Italian food kat anak tut dia yg sorang ni. Umi ni senang sungguh dapat anak angkat agaknya sebab anak dia hanya aku seorang maka teringin nak ramai anak..paling best plak tu dpt masa dah besar2 ni...
Orang yg dimaksudkan ialah seorang yg dia kenal melalui dunia siber ni juga. Asalnya dia tu chatter aku....tapi satu hari tu umi ganti aku chat dgn budak ni. Last2 dia berkawan baik dgn umi plak... sampaikan bila dia chat dgn aku pun dok asyik tanya umi je...(nie yg jeles ni...hehehe)
Hari ni abg tu dah habis exam dia di Politeknik, Kulim dan dia terus balik ke kgnya. Dia bercadang utk berjumpa umi ptg ni on the way home.

Umi masak fried fish n steam veggie dressing buat sendiri yg mcm Thousand Island tu dan spagetti carbonara...best je kami makan bertiga. Anak angkat umi ni namanya Raja Ismail bin Raja Musa, sangat baik dan bersopan santun orgnya, tinggi lampai, pakai cermin mata dan amat meminati nasyid..pernah bila online dgn umi dia nyanyi nasyid utk umi....mmg sedap suara dia.



umi paling suka pic ni sebab minat org yg pakai serban...
ada rupa anak ayah tak?




yang ni pulak mcm peguam mahkamah syariah..hehehe


Masa nak balik umi siap bagi kuih cucur udang dan hadiah berupa sekotak kopi ginkgo, tali leher dan cenderahati yg dibeli masa bercuti ke pulau Lang Tengah dulu tu...

Bukan main suka dia terima hadiah dr umi. Nak dkt pukul 7 ptg dia pun meneruskan perjalanan dia nak balik ke rmh tok dia di Sg Galah, Tg Tualang. Dia bercadang utk dtg lagi raya ni berjumpa dgn umi kesygan dia...







5 comments:

| Krsty Pinky | said...

ensem2..kerabat raja tu..hehe~

~:|:sara:|:~ said...

tu la...
hahaha...
cam iras² muke ayah aloq la una...

Intan Terpilih said...

huhuhu...
umi syg sgt anak dia yg sorang nie...
hanya pada kelaran...huhu

kak Bib said...

Takdak anak lelaki tumpang anak org pun jadilah...dia terlalu istimewa (mcm tajuk lagu Adibah Noor la plak) sebab byk kisah suka duka dikongsi bersama, pernah nyanyi nasyid live kat aku...tu yg mahal tu...

Taat pada Allah dan buat baik sesama manusia, pastinya disayangi makhluk dilangit dan dibumi.

Intan Terpilih said...

ye...btoi3..
dia jauh lebih baik dari una...